top of page

Waarom bloggen? 7 voordelen van (zakelijk) bloggen

Iedereen is tegenwoordig blogger, van kinderen tot bejaarden of ondernemers. Maar waarom deelt iedereen tegenwoordig zijn verhalen met de wereld? Op zakelijk vlak zijn er enkele interessante voordelen verbonden aan bloggen.

Sharing is caring

Win het vertrouwen van je klanten en prospects door te laten zien wie je bent. Een persoonlijke aanpak vergroot het vertrouwen en je schept een band met je klant. Dit maakt je benaderbaar en geeft mensen het gevoel dat ze je al kennen, daarom zullen ze sneller naar jou toe stappen.


Goed voor je SEO

Mijn S...E...-wat? SEO is Search Engine Optimizing, je website optimaliseren om beter gevonden te worden in zoekmachines. Elke zoekmachine heeft zijn eigen algoritme om te bepalen op welke plaats jouw website getoond wordt. In Google alleen worden 63.000 zoekopdrachten per seconde uitgevoerd, niet eenvoudig om er dan uit te springen. Dit aantal groeit dagelijks, blijf dus niet bij de pakken zitten.


Door regelmatig een blog aan je website toe te voegen en door hiernaar te linken vanuit Facebook, Twitter, Instagram,... vergroot je je kans om gevonden te worden online. Naast 'linkbuilding' is ook interactie met website bezoekers en het vermelden van je naam en aanbod nuttig. Markethings, online marketing, social media, events, automotive en driver coaching, ziezo weer 2 plaatsjes omhoog in Google ;-)


Verhoging van je online activiteit

Weet je niet wat je steeds moet posten op je social media of is je website al jaren dezelfde? Dankzij een blog kan je dagelijks, wekelijks, maandelijks,... iets delen met de wereld. Op die manier ben je veel actiever online. Niemand bezoekt 10 keer een website die nooit veranderd. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je goede content vindt om over te bloggen. Niets is te gek als jij in je verhaal gelooft, inspiratie vind je soms op de vreemdste plaatsen of momenten.


Journalist in wording

Schrijven is niet makkelijk maar je kan het wel leren. Durf te schrijven en je wordt vanzelf beter. Toch bang om je gedachten op papier te zetten? Volg dan eerst een blogcursus of vraag tips aan bloggers. Anne Lamott schreef in haar boek 'Bird by Bird': "Almost all good writing begins with terrible first efforts. You need to start somewhere”.


Je wordt een betere verteller

Storytelling kan zowel online als offline. Door regelmatig je verhalen te delen met de wereld wordt ook het makkelijker om te spreken tegen een prospect, klant of voor een groep luisteraars. Je weet immers beter wat je gaat vertellen, hoe je dit gaat doen en je leert een verhaal opbouwen.


Creatief ondernemen

Laat je creativiteit de vrije loop terwijl je jouw expertise in de verf zet. Bloggen is de perfecte manier om op een creatieve manier uit de hoek te komen met content. Gebruik je graag veel foto's? Wil jij anderen helpen door tips & tricks te delen? Hou je van humor in je communicatie? Super, alles kan en alles mag!


Maak het nog persoonlijker met video's

Vloggen is een trend die de laatste jaren sterk opgekomen is, het bestaat uit een combinatie van video's maken en bloggen. Toon je emoties, deel je persoonlijke verhalen en entertain je kijkers. Foto's en video's worden sneller bekeken dan tekst, zeker het proberen waard dus!


Wil jij graag je blog naar een volgend niveau nemen? Overweeg dan een copywriter en spreek met mensen over nieuwe content. Bloggen is vrij tijdrovend dus denk eerst na wat je wil schrijven en waar je naartoe wilt met je tekst.

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page